Nejen kulinářské recepty z Bosny a Hercegoviny a okolí

Ćevapčići

Ćevapčići jsou pravděpodobně nejznámější grilované bosenské jídlo . 

Jak je připravit  :                                      

0,75 kg mladšího hovězího masa od krku nebo plece                                                                                                                                       0,25 kg skopového masa od krku nebo plece                                                                                                                                                     1 cibule , středně velká    

Maso a cibuli semeleme ve mlýnku a dobře ho smícháme . Můžeme ho pak nechat v lednici 24 do 48 hodin . Před tím než ho budeme grilovat je třeba přidat lžičku jedlé sody nebo deci minerálky a znovu promíchat . Formuje se na pěticentimetrové válečky a dává se na rozpálený gril . Po dopečení se podává se somunem nebo bílým chlebem , nakrájenou cibuli , může se přidat i ajvar a k pití kefír nebo jogurt . Největší hřích je podávat je s hranolkama co dělají ve Slovinsku a části Chorvatska . 

Na fotce vlevo jsou Ćevapčići v somunu , a na fotce vpravo je somun - čti somůn .

Komentář ke článku (5)

Kontakt

Místo pro Vaše kontaktní údaje.