Nejen kulinářské recepty z Bosny a Hercegoviny a okolí

Ćevapčići

Ćevapčići jsou pravděpodobně nejznámější grilované bosenské jídlo . 

Jak je připravit  :                                      

0,75 kg mladšího hovězího masa od krku nebo plece                                                                                                                                       0,25 kg skopového masa od krku nebo plece                                                                                                                                                     1 cibule , středně velká    

Maso a cibuli semeleme ve mlýnku a dobře ho smícháme . Můžeme ho pak nechat v lednici 24 do 48 hodin . Před tím než ho budeme grilovat je třeba přidat lžičku jedlé sody nebo deci minerálky a znovu promíchat . Formuje se na pěticentimetrové válečky a dává se na rozpálený gril . Po dopečení se podává se somunem nebo bílým chlebem , nakrájenou cibuli , může se přidat i ajvar a k pití kefír nebo jogurt . Největší hřích je podávat je s hranolkama co dělají ve Slovinsku a části Chorvatska . 

Na fotce vlevo jsou Ćevapčići v somunu , a na fotce vpravo je somun - čti somůn .

Komentář ke článku (5)

O blogu

20.1.2010 Trvalý odkaz

Chtěl bych tady představit Bosnu a Hercegovinu , zem ve kteře jsem se narodil a prožil nádherných 30 let svého života , její krásy , kuchyň a jídla která jsou různorodá  a především velmi chutná .  

Komentář ke článku (6)

První článek

20.1.2010 Trvalý odkaz

Toto je Váš první článek, změnit či smazat jej můžete v Administrační části blogu.
Odkaz do Adminu naleznete po přihlášení vždy v dolní části svého blogu. Nápovědu k používání blogu naleznete na blog.mrk.cz.

Hezký den.

Kontakt

Místo pro Vaše kontaktní údaje.