Ćevapčići
Ćevapčići jsou pravděpodobně nejznámější grilované bosenské jídlo .
Jak je připravit :
0,75 kg mladšího hovězího masa od krku nebo plece 0,25 kg skopového masa od krku nebo plece 1 cibule , středně velká
Maso a cibuli semeleme ve mlýnku a dobře ho smícháme . Můžeme ho pak nechat v lednici 24 do 48 hodin . Před tím než ho budeme grilovat je třeba přidat lžičku jedlé sody nebo deci minerálky a znovu promíchat . Formuje se na pěticentimetrové válečky a dává se na rozpálený gril . Po dopečení se podává se somunem nebo bílým chlebem , nakrájenou cibuli , může se přidat i ajvar a k pití kefír nebo jogurt . Největší hřích je podávat je s hranolkama co dělají ve Slovinsku a části Chorvatska .
Na fotce vlevo jsou Ćevapčići v somunu , a na fotce vpravo je somun - čti somůn .
O blogu
Chtěl bych tady představit Bosnu a Hercegovinu , zem ve kteře jsem se narodil a prožil nádherných 30 let svého života , její krásy , kuchyň a jídla která jsou různorodá a především velmi chutná .
První článek
Toto je Váš první článek, změnit či smazat jej můžete v Administrační části blogu.
Odkaz do Adminu naleznete po přihlášení vždy v dolní části svého blogu. Nápovědu k používání blogu naleznete na blog.mrk.cz.
Hezký den.