Nejen kulinářské recepty z Bosny a Hercegoviny a okolí

BRODET OD ŠKRPINE



Tentokrat recept z Dalmacie ktery se hodi na patecni obed . 

BRODET OD ŠKRPINE
Scorpaena scrofa (ropušnice obecná)
 

Muze se pouzit i makrela nebo bila morska ryba .
Ingredience :
700 gr. nektere z morskych ryb
sul , mouka , olej , 2 stredne velke cibule , 2 struzky cesneka , 2 velke lzice domaciho rajskeho protlaku nebo dve oloupana rajcata , stava z pulky citronu , pepr , sul , 1 lzice cukru , 2 deci bileho nebo cerneho vina , trocha rozmarinu a petrzelova nat .

 Ryby vykuchat , umit a nakrajet na mensi kousky . Osolit a obalit v mouce . Prazit na oleji max. 10 minut . Prazene kusi nechat v jine nadobe a na oleji ve kterem jsme pekli rybu uprazit nakrajenu cibuli . Kdyz je cibule napul hneda pridat drobne karajeny cesnek , protlak nebo nakrajena rajcata , stavu z citronu , pepr , sul , cukr a vino . Pridat trosku vody a nechat provrit . Pridat opatrne rybu aby zustala v celku po prazeni . Stahnout ohen na minimum a takto varit jeste hodku . Nemichat , jen protrepavat . Ke konci pridat trosicku rozmarinu a petrzel . 
Jako priloha jsou nejlepsi polenta nebo domaci noky .


Dobrou chut .
 

 

Průměrná známka: 2,33

Komentář ke článku (3)

Kontakt

Místo pro Vaše kontaktní údaje.